2.6.2014

Raparperien aikaan

Tämän postauksen tarkoitus......

Lapsuudesta alkaen on kulkenut tämä piirakkapohjan ohje. Sain sen äidiltäni, olen sen myös jakanut tyttärelleni. Ohje on helppo, mutta siitä huolimatta en koskaan muista sitä ulkoa, aina on kaivettava reseptikansio esiin.

Ohje käy moniin kesäisiin marjapiirakoihin sekä tietysti myös raparperipiirakkaan


Pellillinen piirakkaa

2 munaa
3 dl sokeria
100 g margariinisulaa
noin 7 dl vehnäjauhoja (käy myös sämpyläjauhot korvaamaan osaa jauhoista)
4 tl leivinjauhetta
vaniljasokeria
3 dl maitoa

Sekoita kananmunat ja sokeri käsin tai vatkaimella, lisää margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhot sekä maito taikinan joukkoon. Pellille, leivinpaperin päälle. Lisää piirakan täyte (marjat, omenalohkot tai viipaloitu raparperi). Kuvan piirakkaan olen myös lisännyt raparperin lisäksi pakastimen kätköistä kesäkurpitsahilloa. Piirakka puoleksi tunniksi 200 asteiseen uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti